Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

COMICOGRAFIMATA
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
ΓΕΝΙΚΑ


ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Το blog έλκει την ονομασία του: ComicoGrafimata, (συντμ. CG), από τη σύνθετη λέξη: κωμικογραφήματα που χρησιμοποιούν οι Χρίστος Δάλκος και Νότης Κατσέλης στο βιβλίο τους: «Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής σε Κωμικογραφήματα» (εκδόσεις Δίαυλος, 1995) για να χαρακτηρίσουν τις εικονογραφημένες ιστορίες τους (κόμικς). 
  Στην πρώτη "πτέρυγα" κάτω από τον γενικό τίτλο "Comico" (συντ. C) στην "αίθουσα" με την ετικέτα "Παρουσιάσεις" θ' αναρτώνται κείμενά μας σχετικά με τις ελληνικές εκδόσεις που υπάγονται στην προαναφερόμενη κατηγορία  του έντυπου λόγου, αλλά και τις μελέτες, τα δοκίμια. Θα παρουσιάζονται περιοδικά ή βιβλία που έχουμε στη διάθεσή μας κι όχι από άλλες δημοσιεύσεις ή παρουσιάσεις, έτσι ώστε να έχουμε άμεση αντίληψη του περιεχομένου και των στοιχείων των: κομίστα/ συγγραφέα ή μεταφραστή/ εκδότη. Στην "αίθουσα" με την ετικέτα "Αρθρογραφία" θα υπάρχουν ειδικότερα κριτικά κείμενα κι η αρθρογραφία στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο που υποπίπτει στην αντίληψή μας.
  Στην δεύτερη "πτέρυγα" κάτω από τον γενικό τίτλο "Grafimata" (συντ. G) στην "αίθουσα": "Λογοτεχνία" θα παρουσιάζονται βιβλία Ελλήνων συγγραφέων και ξένα βιβλία που αναφέρονται στη χώρα μας (και μία λέξη αρκεί), ελληνική ποίηση κι  ελληνική λαϊκή λογοτεχνία. Στην "αίθουσα" "Αρθρογραφία" θα δημοσιεύονται λογοτεχνικά κείμενά μας και κείμενα συνεργατών
  Οι αναρτήσεις, ως γραπτά κείμενα, προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν.2121/1993 (25 Α΄) περί πνευματικής ιδιοκτησίας. 
  Βασικός στόχος μας είναι η υποβοήθηση στην εδραίωση της αντίληψης πως τα κόμικς αποτελούν μία καλή Τέχνη και πως η ενασχόληση μαζί τους είναι δημιουργική, καθώς εμπλουτίζει με εικόνες τη μνήμη, τέρπει την όραση κι ωφελεί την ψυχή. 
__________________________
ΚΩΔΙΚΟΣ: CG-C-02-01-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου