Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΜΙΚΑ



ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Στο άλμπουμ αυτό περιέχονται comic strips των τριών ή τεσσάρων καρέ με πρωταγωνιστές τρία μικρά παιδιά την Μίκα, τη Λένα και το Μιχάλη (και την Ισιδώρα, την αγαπημένη του Μιχάλη). Το κόμικ πρωτοπαρουσιάστηκε σε συνέχειες στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» απ’ το Νοέμβριο του 1985 ως το Νοέμβριο του 1989. Παιδικές θυμοσοφίες επί παντός επιστητού, αλλά και επί κοινωνικών θεμάτων, σκέψεις, συλλογισμοί, απορίες  προκαλούν αβίαστα το γέλιο του νεαρού αναγνώστη, που ταυτίζεται με τα πρόσωπα των επεισοδίων και τους χαρακτήρες τους.
Ο λόγος που δικαιολογεί την μεγάλη αναγνωσιμότητα των  comic strips αυτού του τύπου κι από τους μεγάλους, είναι κυρίως η ανάμνηση στιγμών απ’ την παιδική τους ηλικία. Μόνο που ο ενήλικας έχει την ψευδαίσθηση πως βρίσκεται απ’ την μεριά των παιδιών, στην πραγματικότητα, όμως, είναι εκείνος που στοχεύουν τα βέλη που εξακοντίζουν τα παιδικά στόματα. Η δηκτικότητα των λόγων τους αναφέρονται στον άσχημο κόσμο που συνεχίζουν να συντηρούν κι είναι αναγκασμένα να ζήσουν. Η Μίκα είναι γλυκύτατη, κοκέτα, ο λόγος της αφοπλιστικός, χιουμοριστικός. Το σχέδιο άριστο κι η συνολική παρουσίαση (εκτύπωση, βιβλιοδεσία) άψογη. Το βιβλιαράκι ανήκει στη σειρά Λευκώματα των εκδόσεων «Πατάκη» και φέρει τον αριθμό 2.

 T Α Υ Τ Ο Τ Η Τ Α  ΕΝΤΥΠΟΥ



ΤΙΤΛΟΣ: ΜΙΚΑ

ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΣ:

ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ:

ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ:

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: ΜΙΚΑ

ΤΥΠΟΛΟΓΙΑ: Κόμικς αμιγούς μορφής, κόμικ στριπς

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Χιουμοριστικά κόμικς

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΧΕΔΙΩΝ: ΤΕΤΗ ΣΩΛΟΥ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΧΕΔΙΩΝ:

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΤΕΤΗ ΣΩΛΟΥ

ΚΕΙΜΕΝΑ: ΤΕΤΗ ΣΩΛΟΥ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

ΕΚΔΟΤΙΚΗ/ΕΚΔΟΤΗΣ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ/ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ:

ΤΥΠΟΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ/ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΣ: Τυπογραφικά βιβλιοδετημένα

ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Έγχρωμο

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ: Έγχρωμο σκίτσο

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Άπαξ

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: Μάιος 1990

ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΡΟΝΤΟΣ: Μάιος 1990

ΤΕΥΧΗ/ΤΟΜΟΙ: Τόμος 1

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ: 68

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 24,00x17,00

ΧΡΩΜΑ: Ασπρόμαυρο

ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Ελληνική

ISBN/ISSN: 960-293-510-3

ΤΙΜΗ: δεν αναγράφεται, τιμή πώλησης 700 δρχ

ΚΩΔΙΚΟΣ CG: CG-C-01-01-160


© ΒΕΚ, 2015 ( Από: «Το βιβλίο των κόμικς»)

Απαγορεύεται, ρητά, η αντιγραφή κι αναδημοσίευση του κειμένου ή μέρους του, μ' οποιοδήποτε τρόπο, αυτούσιου ή τροποποιημένου, για εμπορικούς σκοπούς, χωρίς την έγκρισή μου [Ν.2121/1993 (25 Α΄)]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου