Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ, Ο

COMICOGRAFIMATA
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ 
ΚΟΜΙΞ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ





ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:


Ένα εικονογραφημένο βιβλίο για τη ζωή και το έργο του μεγάλου φυσικού Άλμπερτ Αϊνστάϊν. Σαφώς δεν είναι ένα κόμικ σαν τα «άλλα». Βέβαια, η τεχνική των κόμικς είναι αναγνωρίσιμη, υπάρχουν τα γνωστά μας καρεδάκια και συννεφάκια. Η ανάγνωσή του παρουσιάζει κάποιο βαθμό δυσκολίας, νοιώθεις όμως μεγάλη ικανοποίηση όταν φτάνεις στο τέλος, αισθανόμενος ότι άγγιξες μια πτυχή  αυτού του λαμπρού
επιστήμονα.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μαθαίνουμε ότι σε μικρή ηλικία τον εντυπωσίασε η λειτουργία της μαγνητικής πυξίδας και ένα βιβλίο Γεωμετρίας, δώρα του πατέρα και του θείου του και ότι δεν ήταν ιδιαίτερα επιμελής. Διαβάζοντας επιστημονικά βιβλία, αρκετά νωρίς  πείστηκε ότι ένα μεγάλο μέρος από τις ιστορίες της Βίβλου δεν ήταν δυνατόν να είναι αληθινές. Μαζί του παρακολουθούμε τη διαδρομή που διένυσε μέχρι να φτάσει στη διατύπωση της περίφημης εξίσωσής του.
Το εξώφυλλο είναι από τη 17η έκδοση του βιβλίου! Το συγκεκριμένο βιβλίο ανήκει στα πρώτα της σειράς και πρέπει να εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1985.


Ο Αϊνστάιν αναθεώρησε τους νόμους του Νεύτωνα και χρησιμοποιώντας την ηλεκτροδυναμική, την οπτική και τα μαθηματικά έφτασε στο απόγειο της επιστημονικής σκέψης διατυπώνοντας τις  δύο θεωρίες του, της περιορισμένης και γενικής σχετικότητας. Με την πρώτη ανακάλυψε ότι η ταχύτητα του φωτός είναι σταθερή (c ) και η μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα στο σύμπαν, ότι ο χρόνος και το μήκος δεν είναι απόλυτα, αλλά σχετικά, δηλαδή εξαρτώνται από το σύστημα αναφοράς (στατικό-κινούμενο) και ότι υπάρχει σχέση μεταξύ ενέργειας και αδράνειας ενός σώματος (E=mc2). Η δεύτερη θεωρία αφορά μελέτες του πάνω στα βαρυτικά πεδία.


T Α Υ Τ Ο Τ Η Τ Α  ΕΝΤΥΠΟΥ


ΤΙΤΛΟΣ: ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ, Ο
ΠΕΡΙΟΔΟΣ:
ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΣ:
ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ:
ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ:
ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: EINSTEIN FOR BEGINNERS
ΤΥΠΟΛΟΓΙΑ: Σύμμεικτα Κόμιξ
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Βιογραφίες, Επιστημονικά, Εκπαιδευτικά Κόμιξ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΧΕΔΙΩΝ: MICHAEL Mc GUINNESS
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΧΕΔΙΩΝ:
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: MICHAEL Mc GUINNESS
ΚΕΙΜΕΝΑ: JOSEPH SCHWARTZ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΧΡΥΣΑ ΤΣΑΛΙΚΙΔΟΥ
ΕΚΔΟΤΙΚΗ/ΕΚΔΟΤΗΣ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ/ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ:
ΤΥΠΟΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ/ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΣ: Βιβλίο
ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Έγχρωμο
ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ: Έγχρωμο
ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Αρχική έκδοση και 16 τουλάχιστον ανατυπώσεις
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: [1985]
ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΡΟΝΤΟΣ:
ΤΕΥΧΗ/ΤΟΜΟΙ: 1
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ: 180
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14,00x20,50
ΧΡΩΜΑ: Ασπρόμαυρο
ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Αγγλική
ISBN/ISSN: 960-8097-03-7
ΤΙΜΗ: Δεν αναγράφεται, τιμή πώλησης:
ΚΩΔΙΚΟΣ CG: CG-C-01-01-253
 __________________________________________
© ΒΕΚ, 2017 ( Από: «Το βιβλίο των κόμικς»)
Απαγορεύεται, ρητά, η αντιγραφή κι αναδημοσίευση του κειμένου ή μέρους του, μ' οποιοδήποτε τρόπο, αυτούσιου ή τροποποιημένου, χωρίς την έγκρισή μου [Ν.2121/1993 (25 Α΄)]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου