Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

ΚΑΡΔΙΑΣ ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑ

COMICOGRAFIMATA
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ 
ΘΥΡΑΘΕΝ

[24]    Καρδιάς φτερούγισμα 


κείμενο: Eleni Bellou Eleni X
επιμέλεια: comicografimata.blogspot.gr


Πιάνει το ένα μαλακά και το ωθεί προς τα πάνω, προς τον ουρανό.


                                  Καρδιάς φτερούγισμα  


Ο βαρδάρης μπουκάρισε δυνατός. Όλο το βράδυ πετάει πράγματα και σπάει ότι βρει μπροστά του. Το πρωί συνεχίζει το ίδιο. Το βλέπει δίπλα στα πόδια της, πάνω στα χόρτα. Ένα τοσοδούλικο μικρό πουλάκι.
" Τι είσαι ’σύ καλό μου;"
  Το πιάνει στα χέρια της απαλά, ένα μωρό σπουργιτάκι.
  "Κρόκο βρασμένου αυγού, με ψίχα ψωμιού. Να το δίνεις με το τσιμπιδάκι από τα φρύδια. Άδικα παιδεύεσαι, όμως, δε θα ζήσει" λέει η κτηνίατρος και της κλείνει το τηλέφωνο.
  Το μεσημέρι που γυρίζει στο σπίτι, παρατηρεί το Νικολάκη, το μεγάλο της σκυλί, που όλοι φοβούνται, να κάθεται κάτω απ’ τις δάφνες της περίφραξης, με το στόμα μισάνοιχτο. Βάζει τα χέρια της προσεκτικά και βγάζει ένα άλλο μικρό, τοσοδούλικο μωρό σπουργιτάκι.
  Ζουν, μεγαλώνουν. Την περιμένουν και ανοίγουν τα στοματάκια τους για να φάνε. Κάθονται και την περιμένουν. Και μεγαλώνουν. Μετά αρχίζουν να πετάνε μες στο σαλόνι. Τα βρίσκει σ' ένα κάδρο, στην εταζέρα, στην εσοχή του τζακιού, πάνω σ' ένα φωτιστικό.
 
Λάμπει ο ήλιος του καλοκαιριού. Με τα δυο πουλάκια στα χέρια της κατηφορίζει στα δέντρα. Πιάνει το ένα μαλακά και το ωθεί προς τα πάνω, προς τον ουρανό. Το παρακολουθεί,.. φεύγει,.. πετάει. Το δεύτερο έχει γαντζωθεί στην τιράντα της μπλούζας της. Δε θέλει να φύγει. Ανοίγει σιγά σιγά τα ποδαράκια του, το πιάνει και το ωθεί... 
  Φεύγει... πετάει...
  Κάτω απ’ την τιράντα της μπλούζας της, είναι η καρδιά της. 
  Ακούει ένα κρακ, κάτι να σπάει.CG-G-02-03-24

________________________________________                                                    
________________________________

© Eleni Bellou Eleni X 2017
Απαγορεύεται, ρητά, η αντιγραφή κι αναδημοσίευση του κειμένου ή μέρους του, μ' οποιοδήποτε τρόπο, αυτούσιου ή τροποποιημένου, χωρίς την έγκρισή μου [Ν.2121/1993 (25 Α΄)]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου